Els Pressupostos 2023 d’ERC-PSC-Comuns no responen a les necessitats d’usuàries i treballadores de sanitat

La crítica situació en la que es troba el nostre sistema sanitari evidencia que aquestl ha fet fallida. Els casos de corrupció que s’han donat al si del sistema, les vagues de les professionals sanitàries, les mobilitzacions d’usuàries arreu del territori demostren que el model sanitari català ha fracassat des d’un punt de vista de la correcta administració de recursos públics, de la gestió del personal i de la qualitat assistencial que rep la població.

És imprescindible dur a terme canvis estructurals per abandonar l’actual model públic-privat i hospitalocèntric, i avançar cap a un sistema sanitari 100% públic, unificat, basat en l’atenció primària i en les polítiques de salut pública.

Els pressupostos de la Generalitat havien de contenir els elements que ens permetin avançar en aquest canvi de model, però lluny d’això, som davant d’un pressupost de Salut que consolida la concertació, i per tant el drenatge de diners públics a mans privades, afiança l’esquarterament del sistema, continua focalitzant els esforços en l’atenció hospitalària i és incapaç de corregir la càrrega assistencial i les ràtios aberrants que suporten les treballadores i que s’acaben traduint en llistes d’espera desbordades.

Cal un canvi de model sanitari que ens permeti gaudir de la sanitat que necessitem i que mereixem!

Per avançar cap a un sistema totalment públic, els pressupostos i la voluntad política hauria d’apostar per revertir externalitzacions, com són el transport sanitari o el 061, l’aposta per una farmacéutica pública sobre tot després del que ha posat de manifest la pandèmia COVID19 en clau de negoci sense escrúpols per part de la indústria farmacèutica a costa de la salut de la població.

Esperem que en aquelles qüestions que tots els grups han manifestat reiteradament estar d’acord, com l`àmbit de l’Atenció Primària, com la millora de les condicions laborals de les treballadores, o les pases per avançar cap a un sistema 100% públic…hi hagi possibilitat de posar-nos d’acord.

De moment, els elements que ens permetin avançar en aquest canvi de model, en aquest pressupost de Salut no hi són.

  • compareixença sencera:
Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: