Fora Privada de la Pública

CAMPANYA ACTIVITAT PRIVADA CENTRES SANITARIS PÚBLICS

Entrega de signatures

Aquest matí 20 de juliol de 2017, hem lliurat a la Conselleria de Salut més de 10.000 signatures exigint la prohibició de l’activitat privada als centres sanitaris públics.

Aquesta recollida ha estat duta a terme arreu del territori per diferents plataformes de defensa de la sanitat pública i també per assemblees locals de la CUP durant els darrers mesos a les portes dels centres sanitaris catalans.

El passat mes de març de 2015 el CatSalut emetia la Instrucció 5/2015 que permetia fer activitat sanitària privada als centres sanitaris de la xarxa pública. La instrucció entrava en vigor l’1 d’abril de 2015 i va quedar suspesa per ordre del PaForaPrivadarlament el 7 de maig de 2015 mitjançant una resolució que deixa “sense efecte” fins que no “sotmeti a debat i aprovació en seu parlamentària la regulació de l’activitat sanitària privada en centres sanitaris del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT). El SISCAT ho configuren pràcticament tots els hospitals i centres sanitaris de Catalunya: els que gestiona el Institut Català de la Salut (ICS) -els 8 grans hospitals públics i 470 unitats d’atenció primària-, la resta de centres públics, així com aquells de titularitat privada que prestin serveis previstos en el Pla de Salut de Catalunya, i els consorcis públic-privats. Per tant, es possibilitaria la realització d’activitat privada a tots els centres sanitaris públics.

La voluntat de fer activitat privada als centres sanitaris i a les instal·lacions públiques torna a estar sobre la taula, al Pla de Xoc de Junts pel Sí. El punt 31. del pla de xoc de Junt pel Sí estableix que:

“L’assistència sanitària privada en centres, serveis i establiments del SISCAT és una font d’ingressos pel sector sanitari públic” –si es regula adequadament- té un impacte positiu en la reducció de les llistes d’espera.

Segons el seu calendari, estava previst que s’aprovés durant el primer trimestre de 2106. No s’ha aprovat però ens consta que s’està treballant en la mateixa.

Així l’actual conseller de Salut, Toni Comin, i el seu assessor David Elvira defensen que a partir d’ara els centres públics puguin oferir serveis sanitaris privats de tot tipus, fins i tot els que no es trobin contemplats en la Cartera de Serveis del Sistema Nacional de Salut, a persones que no tinguin la condició d’assegurats, però també a aquelles que vulguin renunciar a la cobertura pública per ser ateses com a pacients privats.

Aquest panorama ens dibuixa que més del 24% del pressupost de salut, en concret 2.450 milions d’euros es deriven a la sanitat privada. I això genera una xarxa de sanitat privada parasitària ja que les mútues i altres empreses privades poden prestar serveis als seus clients sense haver d’assumir costos d’inversió en infraestructures, per tant els hi surt més barat i poden aconseguir més clients oferint preus més baixos.

Què pretenem amb aquesta campanya?

a) Sensibilitzar i donar a conèixer la intenció de l’actual Govern de seguir amb els plans de l’anterior i autoritzar l’activitat sanitària privada als centres sanitaris.

b) L’aturada definitiva, o retirada definitiva de la voluntat de fer activitat sanitària privada als centres públics.

c) Prohibició expressa de realitzar activitat privada als centres sanitaris públics.

d)Dotació pressupostària adequada als centres de salut perquè no hagin de recórrer a la sanitat privada per generar ingressos.

 Com ho farem?

Proposem recollida de signatures en tots els centres que s’adhereixin a la campanya

FULL DE RECOLLIDA DE SIGNATURES

ADHESIONS: ho pots fer aquí

PUNTS DE RECOLLIDA: consulta aquí

MATERIAL: Cartells, Octavetes, Banners

Octaveta:

flyerA5sanitat

Banners:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Cip62-FWsAAdYOZ

4 respostes a “Fora Privada de la Pública”

  1. […] La sanitat pública és un dels altres eixos de treball nostres. Per això hem continuat acompanyant la Plataforma per la Defensa del CAP Numància, que ha anat a portar al departament de Salut gairebé 7.400 signatures recollides. Actualment, el nostre grup de sanitat està treballant en la nova campanya “Fora privada de la pública”. […]

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: